Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /storage/content/54/130654/lifelongclinic.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /storage/content/54/130654/lifelongclinic.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Kirosteopati / Osteopati - Life Long Clinic - Louise Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/54/130654/lifelongclinic.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Kirosteopati / Osteopati

Kirosteopati beskrivs bäst som en tillämpad kombination av Kiropraktik och Osteopati, där manuell och högteknologisk utrustning används för att uppnå bästa möjliga resultat.

Poängen med den Kirosteopatiska behandlingen är att få kroppen att fungera så optimalt som möjligt och på så sätt förbättra kroppens självläkande process. Kirosteopati och osteopati är en behandlingsform som går ut på att minimera stressreaktioner som kroppen utsätts för när den inte mår bra.

Kirosteopaten arbetar huvudsakligen med det muskuloskeletala systemet, vilket i första hand innebär ryggraden men även leder, ligament och muskler. För att åtgärda problem med ledernas rörlighet används olika manuella metoder, exempelvis manipulation, mobilisering samt töjning och andra muskeltekniker. Olika apparaturer som används är bland annat Shockwave therapy, magnetterapi och 3D laserrobot. Hur behandlingen utförs varierar från fall till fall och fastställs först efter en genomförd analys. Behandlingen är med andra ord individuellt anpassad efter varje klients behov.

Kirosteopati används även i förebyggande syfte och för behandling av funktionella obalanser i rörelseapparaten såsom rådgivning om arbetsställningar, allmänna hälsofrågor och träning. Kirosteopatisk teori utgår från att obalanser i leders rörlighet påverkar nervsystemet och ger upphov till olika smärtor och besvär.

Helhetstänkandet som genomsyrar Kirosteopati och dess behandlingsfilosofi ger patienten effektiv lindring av smärtbesvär och ökar rörligheten. Målet är dessutom att förhindra att besvären kommer åter. Antalet behandlingar som behövs för att bli av med smärtbesvären beror helt enkelt på vilket besvär man har och hur allvarligt det är i det individuella fallet.

Vanliga besvär som kan lindras med Kirosteopati och osteopati är följande:

  • Whiplashskador
  • Tennisarmbåge
  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Spänningar
  • Smärta
  • Arbetsskador
  • Idrottsskador

Övrig information och priser

1500kr/tim*

*En medicinsk timme motsvarar 45 minuter

Vid behandling ingår en analys och behandling med olika apparaturer som är skräddarsydda enligt just ditt behov.

Boka denna behandling

Ange namn och kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig med förslag på lediga tider.

Life Long Clinic – Louise