Ultraljudsundersökning

Ultraljudsundersökning påverkar den aktuella delen av kroppen genom högfrekventa ljudvågor som skapar bilder av kroppens inre. Detta genom att ljudvågorna åker in i kroppen från proben (handstycket) och studsar därefter likt ett ekolod studsar tillbaka och på så sätt möjliggör visning av bilder på skärmen. Då ultraljud inte använder joniserande strålning likt röntgen har den inga skadliga effekter eller följder på människans hälsa.

Ultraljudsbilder tas i realtid vilket möjliggör att bilderna kan visualisera kroppens muskler, leder, ligament, senor och andra mjukdelar. Ultraljudsundersökning är uteslutande en smärtfri undersökning och sker utan ingrepp på kroppen vilket är ett stort hjälpmedel för att vi lättare ska kunna bedöma vilken behandlingsmetod som passar varje enskild klient bäst. Dessutom hjälper ultraljudsbilderna oss att säkerställa lokalisering av skadan vid diffusa smärtor och symptom.

  • Följa förloppet av läkningsprocessen
  • Kunna lokalisera problemområdet och identifiera dess djup för mer precis behandling, exempelvis Shock Wave Therapy eller laserbehandling
  • Muskelbristningar
  • Ligamentskador

Övrig information och priser

1995kr/behandling

 

Boka denna behandling

Ange namn och kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig med förslag på lediga tider.

Life Long Clinic – Louise